Bygtropolis

Giftige stoffer i byggeriet

July 9, 2021

Der kommer flere og flere giftige kemiske stoffer i byggeriet. Byggeindustrien er den største aftager af det globale kemiske marked, og FN vurderede i 2019, at der vil være en fordobling af anvendte kemiske stoffer i byggeriet de næste 10 år på verdensplan. Det er ikke kun vores helbred og miljø, der er på spil. Det koster også samfundet penge – vurderingen lyder, at det på samfundsniveau koster EU 157 milliarder euro om året at håndtere konsekvenserne af de hormonforstyrrende stoffer i form af f.eks. nedsat fertilitet, kræft og allergier.

Så hvordan kan det være, at der i dag er krav om en varedeklaration på en pose Haribo-slik, men ingen krav om varedeklarationer på byggematerialer? Kan vi overhovedet bygge uden de kemiske stoffer, og hvad kan digitale tvillinger til fysiske bygninger hjælpe i den her sammenhæng? Det ser vi nærmere på i dette afsnit af Bygtropolis – en podcast om bæredygtighed i byggeriet.

Medvirkende: Martha Lewis, Head of Materials hos Henning Larsen og Anna-Mette Monnelly, Bæredygtighedschef hos NCC.

Bygtropolis er produceret af Morten Olsen og Munck Studios i samarbejde med BARK rådgivning og med støtte fra Grundejernes Investeringsfond og Lokale og Anlægsfonden. 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App